Lactatiekundigen Bollenstreek & Haarlemmermeer
Lactatiekundigen B en H

Meer weten over Lactatiekundige Bollenstreek?

Ik ben Mignon Waals-Lignac, ik ben getrouwd, moeder van twee zoons en een dochter en heb zelf ook borstvoeding gegeven. Na een carrière als kraamverzorgster, verpleegkundige op de afdeling verloskunde, als verloskundige (zowel in de thuisverloskunde als in het ziekenhuis) en mijn werk als onderzoeksassistent bij verloskundig en patiëntveiligheid onderzoek leg ik nu mijn volledige focus op borstvoeding en de begeleiding daarvan. Ik heb de opleiding tot Lactatiekundige gevolgd bij Nederlands Centrum Lactatie Opleidingen en ben gediplomeerd en gecertificeerd Lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) sinds eind 2021. Naast mijn werk als lactatiedeskundige, ben ik sinds 2022 bestuurslid bij VSBB (Vereniging Specialisten Borstvoeding en Babybegeleiding).

Om mij volledig op de borstvoedingsbegeleiding te kunnen richten heb ik de stap genomen tot zelfstandig ondernemer en ben ik mijn eigen lactatiekundige praktijk begonnen. Mijn werkgebied is de regio Bollenstreek en omstreken. Door mijn brede ervaring in de kraamzorg en verloskunde en mijn kennis over borstvoeding kan ik jou goed begeleiden tijdens jouw borstvoedingsperiode. Wil je meer weten over/van mij? Bel me gerust!

Hopelijk tot snel!

Hartelijke groet,

Mignon Waals-Lignac (eigenaar Lacatiekundige Bollenstreek)


Meer weten over Lactatiekundige Haarlemmermeer? lactatiedeskundige

Ik ben Patricia Knook de Geus. Ik ben getrouwd en moe der van twee kinderen. Na de geboorte van mijn tweede zoon heb ik de opleiding tot lactatiekundige afgerond aan de Hogeschool van Utrecht, en ben gecertificeerd lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) sinds 2007, daarnaast ben ik ook Nederlands gecertificeerd lactatiekundige (NLG).  Ik ben eigenaar van Lactatiekundige Praktijk Haarlemmermeer. Naast mijn werk als lactatiekundige in mijn praktijk, werk ik in het Amsterdam UMC. Daar werk ik als coördinerend klinisch lactatiekundig consulent. In het ziekenhuis werk ik op alle afdelingen waar moeders en baby's opgenomen liggen, te denken valt aan de kraamafdeling maar ook zieke zuigelingen, de neonatologie afdeling, polikliniek. Van oorsprong ben ik verpleegkundige en heb ik op meerdere kraamafdelingen in Nederland gewerkt. Door mijn jarenlange ervaring en kennis op het gebied van de pasgeborene kan ik de fysiologie (gezonde zuigeling) en pathologie (zieke zuigeling) van de baby beoordelen en indien noodzakelijk doorverwijzen.
Naast mijn werk als Lactatiekundige werk ik als coördinator voor de NCLO (Nederlands centrum lactatiekundige opleidingen. En ben ik Vice voorzitter van de VSBB (vereniging specialisten borstvoeding en babybegeleiding).


Hopelijk tot snel!


Hartelijke groet,


Patricia Knook

 


Onze werkwijze

 


 

Wij vinden het prettig om op een laagdrempelige, professionele basis te werk te gaan waarbij wij de hulpvraag voorop stellen om de uitkomst voor moeder en kind zo optimaal mogelijk te laten zijn. Afhankelijk van de hulpvraag komen wij bij jullie thuis langs of kun je naar de praktijk komen. We kijken mee tijdens een voeding, we doen mondonderzoek bij de baby om te zien of daar mogelijk problemen zijn bij het zuigen. Daarnaast voeren wij borstonderzoek bij je uit. (wat nodig is voor een optimaal advies).
We stellen verschillende vragen zodat we een compleet beeld hebben van de situatie. Daarna maken we direct plan van aanpak op maat. Indien de hulpvraag complexer is of meer tijd nodig heeft, zullen we toewerken naar een voor jou passend plan en dit verder op papier uitwerken en opvolgen. Wij zijn ervan overtuigd dat we je goed kunnen helpen bij jouw borstvoedingsvraag. Meer weten of persoonlijk kennismaken? Neem dan contact met ons op!


Neem contact op

Waar kunnen wij je bij helpen?

Als lactatiekundige IBCLC zijn wij opgeleid om te adviseren en te begeleiden als:

 • voeden gevoelig of pijnlijk is
 • je baby onrustig drinkt
 • aanleggen lastig is
 • je teveel of te weinig melk hebt
 • je baby onvoldoende groeit of je twijfelt hierover
 • je baby erg vaak of lang drinkt aan de borst
 • je baby vaak spuugt en/of darmkrampjes heeft
 • je vermoedt dat je spruw (schimmelinfectie) hebt
 • je een verstopt melkkanaaltje hebt
 • je een (dreigende) borstontsteking hebt
 • je baby te vroeg of dysmatuur is geboren
 • je borstvoeding geeft na een keizersnede
 • je advies wilt over het afkolven van moedermelk
 • je de borstvoeding wilt afbouwen
 • je een vervelende ervaring hebt gehad tijdens je (eerdere) borstvoedingsperiode
 • je borstvoeding vragen hebt in de zwangerschap
 • je kunstvoeding geeft en daarbij problemen ervaart
 • je medicatie gebruikt en je je afvraagt of dat samen kan met borstvoeding
 • je een vraag hebt die niet in dit rijtje voorkomt


Consulten & Tarieven


Direct een consult aanvragen